4 Tips til at spare penge som en førstegangs huskøber

(sponsoreret indhold)

Det er et kæmpe skridt for de fleste huskøbere, at købe deres eget hus for første gang. Der er mange udgifter forbundet med det, og da vi flyttede i hus for første gang for et par år siden, så fandt vi ud af en hel masse ting som overraskede os. Der var en masse udgifter som vi overhoved ikke havde planlagt, og vi syntes faktisk at vi havde gennemgået de fleste ting.

Derfor laver jeg denne artikel, så du kan få nogle tips til at spare penge, når du køber hus for første gang.

Brug ikke flyttefolk, men flyt selv

Der er mange der begynder at bruge flyttefolk, fordi det er lettere, og fordi det ikke lyder særligt dyrt, når man indhenter de forskellige tilbud. Men ofte så koster flyttefolk 500 kroner i timen, og som regel så er der 2 stks. Det betyder altså at du betaler 1000 kroner i timen, for flyttefolk der måske bruger 4 til 5 timer på at tømme dit hus og pakke bilen, og derefter skal de bruge en til to timer på kørsel til dit nye hjem, hvorefter de også skal bruge tid på at læsse af.

En flytning kan derfor let koste helt oppe omkring 10.000 til 15.000 kroner, som du måske selv kunne have brugt på nye møbler eller lignende. Du kan også få venner og familie til at hjælpe dig for mad og drikke, hvilket uden tvivl er langt billigere og langt hyggeligere.

Brug brugte flyttekasser i stedet for nye

Mange tror ikke at flyttekasser kan genbruges, men flyttekasser kan faktisk ofte godt bruges gentagne gange, hvilket betyder at du ofte kan spare rigtig mange penge på at købe dine flyttekasser brugt. Du kan endda nogle gange være rigtig heldig at få flyttekasserne foræret, hvis du kommer og afhenter dem, fordi folk gerne vil give dem gratis væk, hvis de kan slippe for at skulle få dem destrueret selv.

Du kan også gensælge dem efterfølgende, og derved måske endda få pengene tilbage igen, så du praktisk talt har fået gratis flyttekasser.

Lav maden selv under flytningen, og drop take away

Mange vælger at købe en masse take away under flyningen, men da de fleste ikke har særligt meget overskud til at lave en masse mad. Men i stedet for at skulle bruge en masse ekstra penge på take away, som ofte er relativt dyrt, så kan du lige så godt vælge at købe en masse rugbrød og noget lækkert pålæg, og så er du godt kørende. Det er både sundere, mætter bedre og derudover så er det også billigere end hvis vælger det andet alternativ. Derudover så slipper du også for at skulle bruge tid på at komme ud og hente maden, da du allerede har det indkøbt.

Få et nyt tilbud på alle de faste udgifter

Da vi flyttede i hus, så brugte vi en masse tid på at få skaffet nye tilbud på forsikringer og lignende. Men det endte med at vi valgte alle de forskellige sammenligning sider som findes derude, eksempelvis findforsikring.dk til forsikringerne og mit-bredbaand.dk til bredbånd, og lignende. Det er relativt let og tager ikke mere end 5 minutter at få indsamlet tilbud fra begge siderne. Vi endte med at spare hvad der svarer til 300 kroner om måneden, hvilket trods alt er en ret flot besparelse.

Hvis du vil have flere tips, så kan du se videoen nedenfor, som giver dig endnu flere tips: https://www.youtube.com/watch?v=vGR99i-2E2Y