Den perfekte børnefødselsdag – ifølge dit barn

Vi har nok alle et i hovedet billede af, hvordan en børnefødselsdag ser ud. Balloner, kage, masse af legetøj og alle barnets venner. Men det er virkeligheden et billede, vi har dannet ud fra tradition og forudindtagede opfattelser af, hvad et barn synes er sjovt. Selvom mange børn elsker de traditionelle fødselsdage, er det alligevel en god idé at dobbeltjekke, inden du kaster ud i de store forberedelser.

Det er okay at være anderledes

Det kan nok ikke siges nok gange til et barn: Det er okay, hvis du ikke er præcis som de andre. Børn har ofte travlt med at passe ind, og det betyder ofte, at de efteraber det, de ser, da de tror, det er det rigtige. Men i virkeligheden skal børn have lov til at udvikle deres egen personlighed og interesser.

Næste gang der skal holdes børnefødselsdag, så prøv at huske at spørge barnet, hvad de gerne vil på deres fødselsdag, og at det ikke behøver at være den traditionelle fødselsdag, som barnet sikkert med det samme kommer til at tænke på. Det kan være, barnet har en forkærlighed for dyr, og en tur i en dyrepark eller zoo faktisk er en meget mere oplagt idé. Det er helt okay ikke at følge det, alle de andre børn gør. I sidste ende, er det jo for barnets skyld, så hvorfor ikke lægge vægt på deres ønsker?

Giv de helt rigtige gaver

Børn ønsker sig ofte legetøj, men det betyder ikke, at man ikke også kan give dem noget mere praktisk og lærerigt, som de også kan blive glade for. Hvis du gerne vil give dit barn en god gave, som de kan få meget ud af, så overvej at give et armbåndsur. Find et ur, der passer til dit barns interesser og stil og brug det som en oplagt mulighed for at lære dit barn at kende klokken og lægge planer efter tid og klokkeslæt. Det er en speciel gave, som dit barn helt sikkert vil kunne lide.