Få plads til din hobby

Et hjem er et personligt sted, hvor man indretter sig efter behov og ønske. Det er vigtigt at ens hjem afspejler hvem man er, og at der bliver skabt rum til personlighed og hobbyer. Vi ser nærmere på hvordan du kan skabe plads til dine hobbyer i dit hjem. 

Et personligt rum

Hvis du er så heldig at du har et hus, med mulighed for at indrette dit eget hobby rum, så er det bare med at komme i gang. Hvis du er typen som godt kan lide at sy, male eller være kreativ på andre måder, så vil det være nyttigt med et rum som tillader at projekterne får lov at folde sig ud, og at du ikke behøver at rydde op efter dig hver gang du er i det kreative hjørne. Nogen gange kan en kreativ proces tage tid, og det kan være godt at have mulighed for at gå lidt frem og tilbage. Hvis du har brug for et kreativt værksted, hvor det er okay at rode, så er et værksted oplagt. Det kan være at et loftsrum kan udfylde alle dine behov, eller et kælderrum kan bygges om. En garage kan faktisk blive et flot atelier, hvis det er det du har brug for. Der findes mange gode DIY inspirations videoer online, samt at det er en god ide at bruge de kreative evner du har, til at gå på jagt i genbrugsforretninger, eller lossepladser, efter materialer. En slidt lofts væg kan blive super inspirerende, hvis du genbruger de gamle tapetrester.

Hvis din hobby er at se fodbold, så kan det slidte opbevaringsrum i kælderen, med små greb forvandles til din og kameraternes kamparena. En hurtig runde med malingspanden, op på væggen med supporterudstyret og en stor skærm, og måske en bar ovre i hjørnet, så er i klar for at se alle kampene sammen. Hvis du synes det er en dyr hobby, at være fodboldsupporter, så kan du få tips til hvordan du får råd til supporterlivet her. 

Hvordan skaber du mere plads

Hvis du har en hobby som kræver plads, men ikke rigtig har pladsen tilgængelig i din lejlighed, så findes der muligheder for at skabe nye rum i rummet. Hvis du har en hobby som foregår foran en computer, som f.eks. gaming eller produktion af musik, så er en oplagt mulighed at dele et rum op. Der findes mange former for flytbare vægge, som kan stilles op, for at lave nye rum. Du kan også vælge at bruge akustikplader, eller andre lydisolerende materialer i lejligheden, for at skabe et rum, hvor man ikke forstyrrer andre i nærheden, mens man er i gang. Hvis du bor i en opgang med flere lejligheder, kan det være en ide at forhøre sig om alle eksisterende rum faktisk er i brug, måske er du heldig og kan få mulighed for at lave et gammelt tørreloft om til din nye skrivestue.

Hvis du ikke har andre muligheder så kan det være et alternativ at leje sig ind på et kreativt fællesværksted, eller kontor. Dette kan give fællesskab med andre som måske har samme hobby, og måske generer nye kreative projekter.