Find en varmepumpe til dit sommerhus 

Varmepumper er det sidste nye på markedet for klimavenlige energikilder. Ikke nok med at du sparer på energien og hjælper miljøet, så er der også penge at spare. Du kan derfor få en varmepumpe til dit sommerhus som et alternativ til oliefyret, el-radiatoren eller brændeovnen. Læs mere her og bliv klogere på, hvad en varmepumpe er for noget. 

Der kan være mange måder, du kan hjælpe klimaet på. En varmepumpe er en af dem. Der findes masser af varmepumper på markedet, men hvis du gerne vil hjælpe have en i dit sommerhus, så anbefales en luft til luft varmepumpeDen overfører varmen udefra til indenfor, og du kan derfor bruge den til at varme dit hjem om særligt i de kolde, danske måneder i vinterhalvåret. 

Hvad er en varmepumpe? 

En varmepumpe fungerer på den måde, at den suger varmen ud af luften uden for og overfører den til luften indendørs, hvor det omsættes til varme. Men det er jo koldt uden for? Spørger du måske. Ja, men varme er energi, der kan samles, og selv i kold luft er der også energi, der kan trækkes ud. Faktisk fungerer en varmepumpe helt ned til lang under frysepunktet. 

En varmepumpe kan bedst illustreres ved hjælp af et køleskab. Her har du et lukket rum, hvor varmen eller energien trækkes ud af. Så er der koldt i det lukkede rum. Til gengæld skal den varme føres et sted hen, så den ledes ofte om bag på, hvor der siger et varmeelement, som tager imod varmen. Det virker da også mærkeligt, at et køleskab bliver varmt, men det handler udelukkende om at fordele varmen anderledes. 

En luft til luft varmepumpe fungerer lidt på samme måde. Den trækker varmen og energien ud af luften uden (hvor der i princippet bliver koldere) for så at lede den ind til luften inden for, hvor varmen samles. Det mærker du ved, at der bliver hyggeligere og lunt. Her finder du alt, hvad du bør vide om en luft til luft varmepumpe. 

Den klimavenlige løsning 

Hvis du har et sommerhus, er du sikkert vant til at varme op med en brændeovn eller et oliefyr. Selvom brænde ikke er et fossilt brændstof, kan det stadig være fyldt med en masse skadelige stoffer for miljøet. Derfor kan en varmepumpe være en god løsning, hvis du vil skære ned på dit eget CO2-udslip. 

Faktisk er det også den billigere løsning. Det er anslået, at du kan spare op til 50% på din varmeregning ved at installere en varmepumpe frem for at holde oliefyret kørende. Men en brændeovn er regnskabet lidt anderledes. Selvom det kan være rigtig hyggeligt at tænde op i brændeovnen, så er det stadig en dyrere løsning end eksempelvis en varmepumpe.  

Mange sommerhusejere i Danmark vælger ikke at skille sig af med brændeovnen, men til gengæld installere de en luft til luft varmepumpe. Den virker nemlig også den anden vej. Om sommeren når der er rigtig varmt, kan du således få den til at blæse koldt luft ind og trække varmen ud af huset. Det er nemlig rigtigt smart som en helårsløsning.