Hvordan opretter jeg en virksomhed?

Det behøver ikke at være svært at oprette sin egen virksomhed. Har du en god ide som du gerne vil føre ud i livet? Så kan du læse mere om hvordan man gør det her.

Har du en god ide?

Enhver virksomhed bygger på en god ide. Alle der er iværksættere og går med en god ide til en start up, drømmer om at det skal blive stort. En god ide er grundlaget for en god virksomhed, men det har også meget at sige, hvordan ideen bliver ført ud i livet. Det holder ikke blot med en ide, der er også en del praktiske ting, der skal være på plads, for at en virksomhed skal kunne fungere – også på sigt.

Det er en god ide at først og fremmest sætte sig klare mål for hvordan virksomheden skal performe indenfor en given tidsramme, men det er også essentielt, at du finder ud af hvad slags virksomhed du vil stifte.

ApS eller enkeltmandsvirksomhed?

Det er en god ide at finde ud af, om du vil starte et ApS eller en enkeltmandsvirksomhed. Der er væsentlige forskeller, mellem disse. En enkeltmandsvirksomhed er en virksomhed der er startet af dig og der din privatøkonomi i stor grad er involveret i stiftelsen af din virksomhed. Når du starter et ApS, eller et anpartsselskab, som det står for, så starter du en virksomhed der en eller flere parter har aktier eller anpart i virksomheden. Denne formen for virksomhed, skal også have en bestyrelse og en direktion.

Der kan være lidt papirarbejde involveret i, at starte sin egen virksomhed, og det er ikke alle der har godt overblik over potentielle juridiske faldgruber. Derfor er det altid en god ide at få en professionel, juridisk rådgiver indover, når man skal starte sin egen virksomhed. Dette gælder specielt hvis I er flere, der gerne vil starte en virksomhed sammen.