Indretning af kontor – valg af PC

Virkelighedens kontor er meget kedeligere end film, men meget mere effektivt og mindre skadeligt for dine led og lemmer.

Hvordan ser det ud i virkeligheden?

Du kender sikkert det at du ser en god film, og man ser en kreativ person henkastet sidde i sofaen med sin bærbar computer, og laver lidt arbejde. Eller måske forretningsmanden der træder ind på sit kontor på niende sal, og slår bærbar’en op. – Eller endnu være der står et stort bord af solidt træ uden en skygge af en computer, men kun med lidt papir, et billede af familien og en kuglepind, der ligner noget fra 1800-tallet.

Ideen er tiltrækkende men det er ikke sådan et kontor ser ud i virkeligheden, og hvis det var, ville du:

  1. Få en rygskade af at sidde i sofaen, og blive øm i samtlige led.
  2. Ikke få noget lavet, når der skal skrives alt ned på papir. Kollegaerne vil nok sætte mere pris på en word fil eller andet elektronisk format.

Hvad skal du bruge af IT udstyr på et kontor?

Der er ikke noget mere irriterende end IT-problemer. Så ens hjemmekontor skal bare spille 100%. Derfor kan det ofte også være en halv dyr fornøjelse. Jeg anbefaler derfor at du bruger Compware.dk. til at sammenligne priser på computer udstyr, der er også nogle guides hvor du kan få hjælp til at vælge det udstyr der passer bedst til dig. F.eks. denne artikel omkring, at købe en ny studie bærbar, hvis dit kontor skal bruges til at studere.

Formålet med et kontor er at du skal sidde behageligt, og kunne være så produktiv som muligt. Samtidig med at det kan indrettes med dit personlige præg.

Her er en liste med ting du skal have på dit kontor:

  1. En ergonomisk stol og et hæve sænkebord. Det er et lovkrav på alle arbejdspladser.
  2. Dernæst vil jeg stærkt anbefale en stationær computer, med mus og tastatur. Da man ofte vil være meget mere produkt på sådan en computer, end på en bærbar. Blandt andet fordi man skriver hurtigere på et rigtigt tastatur.
  3. En eller flere skærme. – De fleste foretrækker at have 2 skærme.