Sådan begynder du at investere

At investere er en spændende måde at spare penge op. I stedet for at lade alle dine penge stå på en bankkonto, kan du i stedet vælge at bruge dem til at støtte virksomheder og organisationer. Her kan du læse mere om, hvordan du begynder at investere.

Opret en konto til at opbevare dine værdipapirer

Det første, som du skal gøre, når du vil begynde at investere, er at oprette et depot. Depotet er en konto, hvor du opbevarer dine værdipapirer, som du får gennem en investering. Når du vil oprette dit depot, kan du gøre det i en netbank eller ved at kontakte din bank.

Lav en strategi

Når du begynder at investere, er det en god ide at have en strategi fra start. Det er blandt andet en god ide at have et mål med din investering. En strategi gør det nemmere for dig at holde overblik i dine investeringer, så du ikke bliver overvældet. Derudover kan en god plan også hjælpe dig med at holde dig til et budget i dine investeringer. Her kan det også være en god ide at aftale med sig selv, hvornår man trækker penge ud af sin investering igen.

Pas på med at investere i ting, som du ikke forstår

Når man begynder at investere, er der mange, som køber aktier i alt muligt. Hvis du vil have så gode chancer som muligt for at få en profit fra dine investeringer, er det en god ide kun at investere i ting, som du forstår. Mange bruger udtrykket ”køb med hjernen og ikke hjertet”. Selvom noget lyder spændende og sikkert, så er det ikke sikkert, at det er tilfældet. Derfor er det en god ide at bruge tid på at fordybe sig, inden man investerer. Det betyder, at du forstår markedet en smule bedre og er mere bevidst over hvilke risici, der kan være. Mange starter ud med at investere i mere tekniske aktier, som Intel aktier, da de har god chance for at stige i værdi. Du kan læse mere om Intel aktier fra teknologifirmaet Intel på https://aktieskole.com/intel-aktie/.

Sæt penge til side

Når du begynder at investere, skal du bruge noget startkapital. Det er de penge, som du kaster ind i en investering, som fx i Intel aktier. Mange laver en investeringskonto, hvor der bliver overført et fast beløb hver måned, som de kan bruge til at investere i fx Intel aktier. Så kan du nemmere samle sammen til et større beløb, som du kan bruge på en større investering, i stedet for at investere mindre beløb ad gangen.