Små og store projekter i hjemmet

(sponsoreret indhold)

Når man er så heldig at have lidt luft i kalenderen, enten fordi man har en weekend uden planer eller fordi man har et par feriedage, hvor man har tid til at fordybe sig, kan det være sjovt og hyggeligt at begive sig ud i et projekt i hjemmet. Afhængigt af overskud og lyst kan man begive sig ud i et mindre eller større projekt. Det gode ved sådanne projekter er, at man kan nyde processen, men efterfølgende kan man blive ved med at sætte pris på resultatet.

Et større projekt kan være at male sine vægge. Et rum kommer hurtigt til at se lysere og mere rent ud med nymalede, hvide vægge. Et alternativ til at male den klassiske hvide farve er at male et rum eller måske bare en enkelt væg i en anden farve. Hvis man for eksempel maler en væg i soveværelset i en mørk farve, kan det give en hyggelig, huleagtig stemning. Omvendt kan det give et mere let og luftigt look, hvis du vælger en lys farve og samtidig kombinerer det med lyst sengetøj.

Der er dog en del ting, man skal have styr på, inden man begynder at male. Der skal vaskes vægge, spartles eventuelle huller, dækkes af og påføres malertape. Det kommer hurtigt til at tage nogle dage, hvis det skal gøres ordentligt, så det skal man lige indstille sig på forinden.

Hvis man har mod på et mindre projekt derhjemme, kan man for eksempel give sig i kast med at opgradere sit hjemmekontor. En gammel sengebund kan snildt udgøre en kreativ opslagstavle. Du kan være heldig at finde en i storskrald, ellers kan du finde den brugt til små penge. Fjedrene på sengebunden kan bruges til at sætte klemmer med billeder, sedler og fotos op. Den er nem at flytte rundt på, hvis du bare stiller den op ad væggen, men du kan også vælge at vende den horisontalt og hænge den op.

Hvis du gerne vil have en ny opslagstavle, som skal fylde lidt mindre i rummet, men som stadig gerne må være lidt anderledes, kan du lave den ud af rionet. Det bruger man normalt til at indstøbe i betonfundamenter for at forstærke dem, men de kan anvendes til et råt udtryk i dit kontor. Du kan købe dem i dit lokale byggemarked, hvor du også kan få dem skåret til i den ønskede størrelse. Skru rionettet op på væggen med nogle passende beslag og så kan du ellers begynde at sætte inspirerende billeder op med klemmer eller klips.

Når alt det hårde arbejde er klaret, så kan du sætte dig ud i haven og smække benene op med en kold drink i hånden og få et overblik over græsplænen!