Tips til indretning i køkkenet

(sponsoreret indhold)

Når køkkenindretningen bestemmes, så sættes funktion først, siger indretningsarkitekterne ofte. Men der er ingen ideelle ”køkkenformer”, da folk er forskellige og har forskellige måder at lave mad på – og herved at bruge rummet på. Derfor skal indretningen af køkkenet sket både på baggrund af funktionen, men også de funktioner og ønsker hele din familie har. Skal køkkenet f.eks. være til benyttelse af hele familien? Skal folk kunne sidde og kigge på eller hjælpe med at lave med? Skal man spise i køkkenet eller i et andet rum? Er der andre opsamlingsrum i huset?

Det er ofte folks opvækst som bestemmer, hvordan de synes at indretningen af køkkenet skal være. Hvordan var køkkenet selv da de var små – var det et vigtigt rum for familien? Var det eksempelvis det sted familien mødtes efter en travl dag? Eller var det blot et sted der blev lavet med? Den ”køkkenstil” og forhold til køkkenet man er vokset op med, bestemmer ofte hvilket køkken man selv ender med.

Tips til indretning af køkkenet

Tip 1: Opbevaring

Den største fejl folk gør sig i planlægningsstadiet er ikke, at tænke over mulighederne for lagerplads. Det gælder nemlig om at bruge alle afkroge af køkkenet til opbevaring, da det altid er her man bliver overrasket efterfølgende.

Opbevaring i køkken

F.eks. kan man få overskabende til at gå helt op i stedet for, at stoppe 10-20 cm fra loftet. Hullet øverst kan nemlig ikke benyttes, uden at det skaber rod i indretningen. Overvej endvidere at benytte dybe skuffer, som nemt kan trækkes helt ud, således der er nemmere ind- og udgang til gryder og pander. Dette gør ligeså således, at alle skuffer kan fyldes ekstra op, når man begynder at få mange ting.

Tip 2: Strøm

Man skal allerede fra starten tænke fremad med strømstik, både til små såvel som store apparater. At indskrænke sig til fremtidige om rokeringer og tilrettelser i indretningen er ikke smart, på baggrund af begrænset strømstik.

Tip 3: Belysning

Allerede fra starten skal man arbejde med belysningen, som både skal have den rette styrke men også den rette placering. Her er det vigtigt at tænke både over funktionalitet og design, som godt kan gå op i en højere enhed i din køkkenindretning.

Belysning køkken

I modsætning til andre rum i huset, er ovenlys ikke tilstrækkelig i køkkener. I køkkenet ønsker man ikke lys bag sig, som kaster en skygge på arbejdsområdet. Du har brug for det positioneret til at falde foran dig. Men derfor kan man sagtens benyttes dekorative lamper og flotte loftlamper, når først man har fået opsat de praktiske lamper f.eks. under overskabende.